Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Kia ukázala omlazené Sorento s osmistupňovou převodovkou

Naše téma
Dominik Valášek | 10.09.2017
Kia Sorento. | foto: Kia
Korejská Kia do Frankfurtu veze mimo jiné i přepracované velké SUV Sorento. Vůz sice v rámci faceliftu neprošel nijak drastickými změnami, ale dostal jednu dost podstatnou technickou novinku v podobě nové převodovky.
Sorento pro rok 2018 budete od toho dosavadního rozeznávat na první pohled jen těžko. Změnila se hlavně vizáž přední masky, kde se objevují nové LED světlomety a tmavší zbarvení mříže chladiče. Vzadu se objevují nová LED koncová světla a karoserii lze objednávat ve dvou nových odstínech laku. Změnil se také design litých kol, jejichž velikost sahá od 17 do 19 palců.

V interiéru se nachází nově tvarovaný volant, pozměněný přístrojový štít a nový je i LCD displej od ovládání klimatizace. Zároveň je více materiálů v interiéru měkčených a opět je možné vybírat z nových barevných provedení.

Kdo by chtěl svoje SUV o něco stylovější, může si připlatit za provedení GT Line. V jeho rámci dostane Sorento čtyřbodová mlhová světla, červené brzdové třmeny, nástavce bočních prahů a u dieselových motorizací také dvojitou koncovku výfuku. Do interiéru přidá GT Line kontrastní prošívání a celou řadu emblémů.

Ta největší novinka se každopádně ukrývá pod kapotou. Zvolíte-li výkonnější diesel o objemu 2,2 litru s výkonem 200 koní (147 kW), můžete si vybrat mezi šestistupňovým manuálem a také mezi novou osmistupňovou převodovkou. Tu si Kia vyvinula sama, vlastní na ní celkem 143 patentů a oproti stávajícímu šestistupňovému automatu si od ní slibuje zlepšení ve všech ohledech.

Nová skříň řadí rychleji, hladčeji a nabízí trojici režimů Eco, Comfort a Sport. A také "chytrý" režim Smart přepínající zbylé módy podle aktuálního jízdního stylu. V souvislosti s režimem se mění i nastavení elektrického posilovače řízení.

Zbytek techniky Sorenta zůstal prakticky neměnný a v nabídce zůstávají i dva zbylé motory. Menší naftový dvoulitr nabízí 185 koní (136 kW) a atmosférický benzínový čtyřválec o objemu 2,4 litru má 188 koní (138 kW). Oba motory jsou standardně napojeny na šestistupňovou automatickou převodovku. Všechny motorizace a převodovky lze zakoupit s pohonem všech kol, benzínový motor a výkonnější naftový agregát 2,2 litru jsou však ve standardu osazeny předním náhonem.

Prodeje Sorenta pro modelový rok 2018 začínají již v posledním čtvrtletí letošního roku. I nadále je vůz standardně k dispozici se štědrou zárukou na sedm let, nebo na 150 tisíc kilometrů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů