Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Kia Soul 2014: Nová generace je prostornější, tišší a má být i úspornější

Naše téma
Redakce | 25.08.2013
Kia Soul. | foto: Kia
Praha - Automobilka Kia prozradila ještě před premiérou na frankfurtském autosalonu první detailnější informace o evropské verzi druhé generace modelu Soul. Novinka je postavena na platformě cee´du a zahájení prodeje v Evropě má přijít začátkem příštího roku.
Právě použití nové platformy je největší technickou změnou nového Soulu. Kia proto slibuje lepší jízdní vlastnosti, na nichž má podíl vylepšený podvozek, delší rozvor, širší rozchod kol a vyšší tuhost karoserie (o 29 %). Nový Soul nabídne oproti předchůdci i prostornější interiér a objemnější zavazadlový prostor - ten narostl o 4 procenta na 354 litrů.

Kia Soul.


Kia také zapracovala na zvukové izolaci interiéru, hladina vnitřního hluku byla prý snížena přibližně o tři decibely.

Na evropském trhu bude Soul modelového roku 2014 nabízen s řadou zajímavých prvků výbavy, mezi které patří přední a zadní LED světlomety, xenonové světlomety, bezklíčový přístup a spouštění motoru tlačítkem, automatická klimatizace, tempomat, kožené čalounění, odvětrávaná sedadla vpředu, vyhřívaná přední i zadní sedadla, panoramatické skleněné střešní okno a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka. Při zahájení prodeje budou moci zájemci vybírat ze tří různých barev střechy – černé, bílé a červené – a z 11 barev karoserie.

Kia Soul.


Nabídka motorů zahrnuje zážehové a vznětové motory 1,6 GDI a CRDi, v kombinaci s šestistupňovými mechanickými a automatickými převodovkami. Obě verze motorů se podle automobilky mohou pochlubit vyšší hospodárností s nižšími emisemi.

Kompletní modelová nabídka, paleta motorů, výkonové parametry, spotřeba paliva, výbavy a ceny budou zveřejněny v době uvedení na trh.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů