Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Kia připravuje malé SUV. Dorazit má už příští rok

Naše téma
Redakce | 10.06.2016
Koncept Kia Provo. | foto: Kia
Jihokorejská automobilka Kia chce využít aktuální obliby vozů typu SUV a přidat do své nabídky další takové auto. Tentokrát půjde o malý crossover. Na trh by měl dorazit už příští rok.
Nové SUV bude chtít konkurovat vozům jako Renault Captur, Peugeot 2008, Opel Mokka, Nissan Juke, Mazda CX-3 nebo Honda HR-V. Jeho design prý bude ovlivněn konceptem Provo, který Kia představila na ženevském autosalonu v roce 2013.

Konkrétní detaily pochopitelně zatím chybí, ale očekává se, že novinka bude technicky příbuzná s novou generací modelu Rio. Ta by se měla ukázat ještě v letošním roce, nejpozději začátkem roku příštího.

Koncept Kia Provo.



Nabídka motorů bude jistě zahrnovat nový litrový přeplňovaný tříválec ve dvou verzích - slabší s výkonem 100 koní (74 kW), silnější se 120 koňskými silami (88 kW). Pravděpodobné je, že malé SUV zatím neznámého jména dostane pouze pohon předních kol.

Crossovery s technickým základem v subkompaktech jsou aktuálně v módě.

Koncept Kia Provo.


Jejich prodeje neustále rostou a pro automobilky mají ještě jednu výhodu. Ve srovnání s klasickými supermini, přestože spolu sdílejí techniku, totiž výrobci na malá SUV mohou nasadit vyšší cenu - zjednodušeně řečeno, více na nich vydělají.

Proto nepřekvapí, že podobné auto chystá také česká Škoda. I její vůz bude technicky spřízněný se subkompaktem, v tomto případě s Fabií. Termín příjezdu ale zatím neznáme. Malé SUV však připravují i VW a Seat, tedy další značky koncernu Volkswagen.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů