Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Kia představila nové velké MPV. V Americe se začne prodávat na podzim

Naše téma
Redakce | 17.04.2014
dalších 11 fotek
Kia Sedona. | foto: Kia
New York/Praha /FOTOGALERIE/ - Automobilka Kia ještě před premiérou na autosalonu v New Yorku odhalila podobu svého nového MPV. Model, který se v Severní Americe jmenuje Sedona a do Evropy dorazí zřejmě jako Carnival, se ve Spojených státech začne prodávat na podzim.
Podobu osmimístného "empévéčka" naznačily už dříve zveřejněné, částečně "zahalené" obrázky, nyní si ale novinku můžeme prohlédnout z několika úhlů - a všimnout si tak třeba i dvojího designu přídě - a dokonce i zevnitř.

Kia Sedona.


Právě pohled do interiéru je asi nejzajímavější. Za posuvnými bočními dveřmi se skrývá prostor až pro osm cestujících (v konfiguraci sedadel 2+3+3), přičemž to není pravidlo. Prostřední řada totiž může být tvořena jen dvojicí samostatných sedaček, čímž místo pro jednoho pasažéra ubude. Kia však slibuje i další možnosti vnitřního uspořádání. Kabina má vynikat variabilitou a praktičností. Sedadla třeba půjdou úplně vyndat.

Kia Sedona.


Potěší také více prostoru. Sedona totiž stojí na nové platformě s rozvorem o 4 centimetry delším než u předchůdce.

Vzhled palubní desky pak odpovídá aktuálnímu směru jihokorejské automobilky. Ta se chlubí také bohatou výbavou různých bezpečnostních pomocníků a také nejnovější generací multimediálního systému UVO. 

Kia Sedona.



Pod kapotou najdeme benzinový šestiválec o objemu 3,3 litru s výkonem 280 koní a točivým momentem 335 N.m, který je spřažen s šestistupňovou samočinnou převodovkou. Tato jednotka je samozřejmě určena hlavně pro americké zákazníky, do Evropy, tedy pokud k nám nové MPV opravdu zavítá, Kia jistě vyšle turbodiesel.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů