Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Kia Optima Sportswagon má české ceny. Můžete ji mít i s 245koňovým motorem

Naše téma
Redakce | 31.08.2016
dalších 22 fotek
Kia Optima Sportswagon. | foto: Kia
České zastoupení automobilky Kia uvádí do prodeje model Optima Sportswagon. Pro kombík střední třídy, který by měl konkurovat například Škodě Superb, Volkswagenu Passat nebo Fordu Mondeo, budou k dispozici dvě motorizace.
Pro připomenutí, Kia Optima Sportswagon je 4855 milimetrů dlouhé a 1860 mm široké kombi, jehož zavazadlový prostor má základní objem 553 litrů. Po sklopení zadních sedadel standardně dělených v poměru 40:20:40 se přepravní kapacita zvýší na 1686 litrů.

Představení vozu Kia Optima Sportswagon najdete zde.

Na českém trhu bude Kia Optima Sportswagon k dispozici ve třech základních verzích a také s jednou úrovní výbavy určenou především pro fleetové zákazníky (Business Line). Ve srovnání se sedanem je kombík vždy o 30 tisíc korun dražší.

Kia Optima Sportswagon.


Základní provedení Exclusive je dostupné pouze s naftovou sedmnáctistovkou o výkonu 141 koní (104 kW), která může spolupracovat s šestistupňovou manuální převodovkou, nebo se sedmistupňovým dvouspojkovým automatem.

Výbava zahrnuje například sedmnáctipalcová litá kola, denní svícení LED, dvouzónovou automatickou klimatizaci, multimediální systém se 7palcovou dotykovou obrazovkou a s integrovanou GPS navigací, zadní parkovací kameru, tempomat, oba parkovací asistenty, 7 airbagů, bezklíčový vstup, vyhřívaná přední sedadla a volant, xenony s automatickým přepínáním dálkových světlometů nebo všechny dostupné jízdní bezpečnostní systémy.

Kia Optima Sportswagon.



Cena činí 764 980 Kč.

Kia Optima Sportswagon GT Line pak přidává sportovnější vzhled. Chlubí se třeba 18" hliníkovými koly, LED světlomety s přisvětlováním do zatáčky, 8" integrovanou GPS navigací s parkovací kamerou, audiosoustavou Harman Kardon s osmi reproduktory, elektricky nastavitelným sedadlem řidiče i spolujezdce, hliníkovými pedály nebo sportovním volantem. Ceny startují na 899 980 Kč a nabídka pohonných jednotek zahrnuje pouze 1,7litrový turbodiesel s automatickou převodovkou.

Na vrcholu pak najdeme variantu GT, která nabídne výhradně přeplňovaný benzinový dvoulitr o výkonu 245 koňských sil (180 kW) a zrychlení z klidu na stovku za 7,6 sekundy.

Kia Optima Sportswagon.


V základu má červeně lakované třmeny brzd, elektronicky nastavitelné odpružení vozu, 360° monitorovací systém, systém autonomního brzdění či pokročilý adaptivní tempomat. "Gétéčko" stojí 999 980 korun.

Pro provedení GT a GT Line jsou pak k dispozici také různé pakety, zahrnující řadu zajímavých prvků výbavy.

Základní nabídku pak doplňuje už zmíněná specifikace Business Line, která stojí nejméně 669 980 Kč.

Fleetové provedení obsahuje mimo jiné vyhřívaná zpětná zrcátka, denní svícení LED, 16" hliníková kola, duální elektronickou klimatizaci, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, alarmem a sklopným klíčem, 7" integrovanou GPS navigaci s parkovací kamerou, tempomat, elektrochromatické zpětné zrcátko s dešťovým senzorem, kůží potažený volant a hlavici řadicí páky či 7 airbagů.

První kombíky Kia Optima dorazí k prodejcům v říjnu.

Kia Optima Sportswagon: Ceny na českém trhu

Kia Optima Sportswagon - ceník.


Kompletní ceník najdete zde.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů