Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Kia na autosalon v New Yorku veze novou Optimu. Ukázala ji na první fotce

Naše téma
Redakce | 26.03.2015
Kia Optima. | foto: Kia
Automobilka Kia ještě před oficiální premiérou ukázala první fotografii nové generace sedanu Optima. Výrobce slibuje prostorný interiér či bohatou a moderní výbavu.
Nová Optima, tedy sedan střední třídy s ambicemi konkurovat například Škodě Superb, Volkswagenu Passat nebo Fordu Mondeo, se poprvé veřejnosti ukáže 1. dubna na autosalonu v New Yorku.

Na stejném místě přitom Kia před pěti lety poprvé ukázala i současnou generaci.

První reálný obrázek potvrzuje, že v Ženevě odhalený koncept Sportspace - i když představoval stylový kombík - skutečně nesl znaky budoucí Optimy. Především přední partie s výraznou maskou chladiče, která je protažená až ke světlometům, jsou velice podobné.

Korejská automobilka pak slibuje ve srovnání s předchůdcem prostornější interiér, prvky prémiové výbavy a celou řadou vyspělých technologií. Konkrétní však zatím není.

To samé platí i o technice. Kia pouze tvrdí, že Optima bude nabízena s "různými možnostmi pohonu". Lze ale předpokládat, že provedení pro severoamerický trh dostane přeplňovanou šestnáctistovku, atmosférickou dva-čtyřku a také přeplňovaný dvoulitr, zatímco do Evropy dorazí přepracovaný turbodiesel s objemem 1,7 litru. Mluví se také o diesel-elektrickém hybridu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů