Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Kia modernizovala Optimu. Už jsou známé i ceny

Naše téma
Jiří Švamberk | 15.11.2018
další 3 fotky
foto: Kia
Kromě klasických designových změn dostala také dva nové motory. Diesel má být superčistý
Kia spustila prodeje modernizovaného modelu střední třidy Kia Optima, který představila na autosalonu v Ženevě. Změny se dotkly všech nabízených karosářských variant, stejně jako plug-in hybridního provedení.

Kia svůj úspěšný model Optima nabízí ve třech úrovních výbavy Business Line, Executive Line a sportovně-elegantní specifikaci GT. Portfolio motorů zahrnuje tři pohonné jednotky z toho dvě zcela nové v kombinaci s trojicí převodového ústrojí. První z novinek v oblasti pohonných jednotek je zážehový motor 1,6 litru T-GDI o výkonu 182 k/132 kW (265 Nm), který Kia páruje se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou 7DCT. Vznětový motor 1,7 CRDi byl nahrazen menší 1,6 CRDi s výkonem 136 k/100 kW (320 Nm) vlastní produkce. S kombinovanými emisemi CO2 112 g/km se jedná o nejčistší vznětový motor, jaký kdy automobilka vyrobila. Tento motor je v prodeji se šestistupňovou manuální nebo sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou 7DCT.

Z nabídky motorizací naštěstí nezmizel ani výkonný přeplňovaný 2litr T-GDI s 238 k/175 kW (353 Nm), který se prodává výhradně se šestistupňovým automatem s hydrodynamickým měničem točivého momentu.

Elektrifikovaná plug-in hybridní verze je nabízena pouze ve výbavě Premium a se stávající zážehovou pohonnou jednotkou 2,0 GDI (205 k/151 kW) a šestistupňovou manuální převodovkou. Dojezd čistě na elektrický pohon u varianty Optima Sedan PHEV činí 54 km, zatímco u praktičtějšího Sportswagonu se tato vzdálenost prodlužuje až 62 km.



Design modernizované Optimy se vyznačuje novým tvarem masky chladiče, předních světlometů a zadních svítilen s LED denním svícením. Designéři dali nový ráz přednímu nárazníku s LED mlhovými světlomety (výbava GT) a zadnímu nárazníku s novým difuzorem. Mezi další novinky se řadí nový design 17 a 18palcových kol z lehké slitiny, jiný design volantu nebo ambientní podsvícení interiéru.  

Základní provedení modernizované Optimy ve výbavě Business Line stojí 719 980 Kč s DPH, kombi Sportwagon je pak o 30 tisíc dražší.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů