Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Kia hlásí další úspěšný rok

Naše téma
Redakce | 25.01.2013
Model Kia Rio | foto: Kia
Praha – Celosvětově prodala korejská automobilka přes 2,7 milionu vozů, v České republice pak zaznamenala 8564 nových registrací.
To na českém automobilovém trhu představuje podíl téměř 5 % a pozici šesté nejprodávanější značky v ČR.

Po celém světě prodala Kia v loňském roce 2 710 017 vozů, čímž dosáhla meziročního nárůstu prodeje o 9,3 %. V Evropě činily prodeje 571 033 kusů vozidel, což představuje nárůst o 19,5 %.

Globálně nejprodávanějším modelem je s počtem 466 826 ks zástupce B segmentu Kia Rio. Následuje oblíbené městské SUV Kia Sportage. Ta si celosvětově připsala 359 742 prodaných vozů.

V České republice se i přes stagnaci trhu s osobními vozidly podařilo značce Kia udržet tržní podíl i pozici ve skupině šesti nejsilnějších značek.

Nejprodávanějším modelem značky je stabilně Kia cee´d (3 545 ks), druhé místo obsadila Kia Sportage (1 456 ks), následována modelem Rio (1 397 ks) na třetí pozici.

Model Rio, který je v globálním měřítku vůbec nejoblíbenějším modelem značky, zaznamenal oproti loňskému roku nárůst registrací o celých 49 %, a je tak pomyslným skokanem roku značky Kia v České republice.

V březnu loňského roku představila Kia nový manažerský sedan třídy D - model Kia Optima. Na dosažení prodejních cílů se ale podílely především nové modely cee´d. V dubnu uvedla Kia na trh nový pětidveřový hatchback cee´d a v září 2012 následovalo nové rodinné kombi cee´d SW.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů