Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Kia do Frankfurtu přiveze evropskou Optimu. Už ukázala sportovní verzi GT

Naše téma
Redakce | 10.08.2015
Kia Optima GT. | foto: Kia
Automobilka Kia sice představila novou generaci sedanu Optima už v dubnu na autosalonu v New Yorku a krátce poté také v domovské Jižní Koreji, ale evropské provedení zatím neukázala. Až doteď.
Kia totiž zveřejnila první obrázky verze pro starý kontinent na svém facebookovém profilu. A rovnou se pochlubila sportovnějším provedením Optimy s označením GT.

Představení čtvrté generace Optimy najdete zde.

"Gétéčko" dostalo agresivnější vzhled s výraznou zádí, které dominuje difuzor a dvě oválné koncovky výfuku. Nechybí ani písmenka GT na víku kufru.

Kia Optima GT.


Na pohled se zdá, že by "gété" mohlo být evropským protějškem severoamerické verze SX. Tu pohání přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec s výkonem 247 koní (182 kW) a točivým momentem až 354 Nm. Ve Spojených státech jednotka spolupracuje s šestistupňovou automatickou převodovkou.

Jestli stejné pohonné ústrojí najdeme i ve variantě pro starý kontinent, však zatím není jasné. Dá se to pouze předpokládat.

Kia Optima GT.


Pravdu se dozvíme nejpozději v polovině září na frankfurtském autosalonu, kde Kia představí i ostatní motorizace evropské Optimy. Zcela jistě můžeme očekávat přepracovaný turbodiesel s objemem 1,7 litru, mluví se také o diesel-elektrickém hybridu.

První Optimy by měly dorazit k evropským zákazníkům na jaře příštího roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů