Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Kia chystá malé SUV pro mileniály. Takhle bude vypadat jeho interiér

Naše téma
Jan Markovič | 23.05.2019
Kia Tusker - kresba | foto: Kia
Podle zveřejněných skic si členové generace Y užijí velký dotykový displej, tedy přesně to, co chtějí.
Kia už před časem oznámila, že bude vyrábět malé městské SUV pro mileniály. Generaci mladých lidí, o které se říká, že by si auto raději pronajala než vlastnila, má zaujmout dostupný vůz s moderní technologickou výbavou. Jeho jméno zatím není jasné, spekuluje se o názvu Tusker.

Kia zveřejnila jen kresby modelu. Nejprve exteriér, nyní se k němu přidávají i obrázky kabiny. Z nich je patrné, že se žádné odvážené designové výstřelky konat nebudou. Nejvýraznějším místem celé palubní desky je displej o velikosti 10,25 palce. Ten má posloužit pro dotykové ovládání zábavního systému, který samozřejmě půjde propojit s Androidem i iOS, přesně tak, jak si mladí lidé přejí.

Z kresby kabiny se ale po bližším zkoumání můžeme dozvědět i další detaily. Na palubním počítači se objevuje ikona adaptivního tempomatu. Podle obrázku bude auto navíc vybaveno jen jednozónovou klimatizací. Tlačítka kolem páky automatické převodovky posouží k nastavení jízdních režimů. Je tu i přítomný čudlík pro pohon všech kol, i když o jeho přítomnosti se dá v této kategorii silně pochybovat.

Kia Tusker (pokud se tak bude jmenovat) má těsně před oficiálním odhalením. Podle korejské automobilky se bude nejdřív prodávat v její domovině a to v druhé polovině letošního roku. Ke konci roku 2019 a na jaře 2020 se pak dostane do dalších zemí svět, evropské státy včetně Česka by neměly být výjimkou.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů