Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Kia chystá konkurenta BMW řady 3. Sedan s pohonem zadních kol dorazí příští rok

Naše téma
Redakce | 02.08.2016
Koncept Kia GT. | foto: Kia
Jihokorejská automobilka Kia už přiští rok uvede na trh sportovně střižený sedan s pohonem zadních kol. Novinka prý dostane také ostřejší verzi s přeplňovaným šestiválcem.
Nový model zatím neznámého jména vyvíjí stejný tým, který současně pracuje na sedanu G70. Ten na trh ale pošle sesterský Hyundai pod luxusní značkou Genesis. Dá se tedy očekávat, že oba vozy budou mít mnoho společného.

Více informací o chystaném sedanu Genesis G70 najdete zde.

Jenže zatímco Genesis bude orientován více na luxus, Kia by měla být dostupnější. A zřejmě také bude - tedy alespoň na pohled - sportovnější. Novinka totiž dostane podobu "čtyřdveřového kupé" se splývavou zádí. Podle britského magazínu Autocar by design měl do velké míry vycházet z konceptu Kia GT, který byl představen v roce 2011 na autosalonu ve Frankfurtu.

Kia GT Concept.


Zajímavě se jeví také informace o motorech. Kromě přeplňovaného benzinového čtyřválce a turbodieselu s objemem okolo dvou litrů (může jít o známou 2,2litrovou jednotku, která v SUV Santa Fe nabízí výkon 200 koní) totiž Kia připravuje také ostřejší provedení s poněkud větším agregátem.

Očekává se, že tato sportovní verze dostane nový 3,3litrový přeplňovaný šestiválec o výkonu nejméně 370 koňských sil.

Automobilka Kia v současnosti už jeden sedan s pohonem zadních kol nabízí. Limuzína K900 (na některých trzích známá jako Kia Quoris) se však v Evropě neprodává.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů