Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Kia chystá cee´d GT Line. Nabídne sportovní vzhled a úsporné motory

Naše téma
Redakce | 21.02.2015
Kia cee d GT Line. | foto: Kia
Kia představuje další provedení oblíbeného modelu cee´d. Řada GT Line bude k dispozici pro všechny tři karosářské verze a nabídne sportovnější vzhled a dva nové motory.
Design nových verzí navazuje na podobu nejrychlejšího cee´du GT. Předním partiím tak dominují nezvyklé LED světlomety pro denní svícení ve stylu kostek ledu, které doplňují výraznější nárazníky lemující charakteristickou masku chladiče.

Při pohledu zezadu u hatchbacku a třídveřové verze zaujmou dvě koncovky výfuku, kombi pak sází na dvojitou koncovku a difuzor.

Kia cee d GT.


Všechny modely řady GT Line jsou vybaveny masivními dveřními prahy z modelu GT a novými sedmnáctipalcovými koly.

Změny v kabině zahrnují například čalounění v kombinaci šedé, bílé a černé se šedým stehováním, několik emblémů GT Line, kůží potažený volant či hliníkové pedály.

Nové jsou dva motory. Upravený vznětový motor o objemu 1,6 litru má o pět koní vyšší výkon než v běžném cee´du, ve verzi GT Line poskytuje 133 koní. Mírně narostl také maximální točivý moment: z 265 na 285 N.m.

Kia cee d GT.


Druhá jednotka je úplně nová. Jde o přeplňovaný litrový tříválec, který dosahuje nejvyššího výkonu 120 koní a maxima točivého momentu 172 N.m. Zajímavé je, že nejvyššího "krouťáku" motor dosahuje v poměrně širokém pásmu od 1500 do 4100 ot/min. Nový tříválec se pak samozřejmě dostane i pod kapotu standardních verzí vozu.

Výrobce v případě obou motorů zmiňuje nízkou spotřebu. Přesné údaje však zatím neuvedl.

Kia se cee´dem GT Line samozřejmě pochlubí na březnovém autosalonu v Ženevě, zahájení prodeje je naplánováno na čtvrté čtvrtletí roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů