Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Karavan z tříkolky dokazuje, že cestovat s obytným vozem lze i single

Naše téma
Jan Markovič | 17.12.2018
dalších 10 fotek
Bohužel, zůstalo jen u návrhu. | foto: Cornelius Comanns
Projekt obytného vozu Bufalino se snažil využít dostupnosti a levného provozu motorové tříkolky. Dovnitř se ale vešel jen jeden člověk.
Moderní karavany se často snaží nabídnout co nejvíc prostoru to je jen možné. Vynecháme-li klasické značky, pak narazíme třeba na pokusy vzít si s sebou na cesty kompletní luxusní vilu. O takovém projektu jsme psali před nedávnem. Teď jsme ale narazili na obytný vůz z přesně opačného spektra rozměrů.

Maličké Bufalino totiž stojí na základě známé tříkolky Piaggio Ape 50, která se v Itálii, ale třeba i v řadě rozvojových zemích používá k převozu nákladu nebo jako vozítko taxi. Německý designér Cornelius Comanns se zamyslel nad tím, jak by to vypadalo, kdyby z Piaggia vznikl obytný vůz.

Comanns navrhl chytře promyšlený prostor. Z řidičova sedadla se stane po sklopení spodní část lůžka. Strop vozu poslouží jako úložný prostor na přikrývky. Vlevo má řidič k dispozici jakýsi malý pracovní stůl, ten je ale připraven i v zadní části. Uprostřed stěny pak najdeme čísly jasně označené poličky, ale i drobnou kuchyňku s plynovým hořákem. Tedy vše, co potřebujeme na cesty kromě sprchy a toalety, na které už v Piaggiu opravdu nezbylo místo.

Projekt pochází už z roku 2010, my jsme ho objevili v archivech. Stačilo chvíli pátrat a bylo jasné, že Bufalino se nikdy neproměnilo do reálné podoby. Přitom by bylo zajímavé pro ty, kteří chtějí pocítit svobodu na cestách, ale jsou single. Vždyť poučka každého cestovatele zní: Proč s sebou tahat víc, než je opravu potřeba?

Zajímavý projekt obytné tříkolky si v detailech můžete prohlédnout v přiložené fotogalerii.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů