Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Řidič dostal pokutu, protože jel o 1 km/h rychleji. Byl „změřen“ odhadem

Naše téma
Daniel Fuglevič | 20.09.2017
Ilustrační foto. | foto: Twitter
Předjíždět policejní auto je vždy pocitově trochu nepříjemná záležitost, i když tím třeba vůbec neporušujete zákon. Jistý řidič z Kanady, který už měl dost pomalu jedoucího policisty, ale možná právě kvůli tomu dostal jednu z nejpitomějších pokut v historii.
Mathieu Gagne jel po dvouproudé silnici v kanadské Albertě, když dojel policejní auto jedoucí pomaleji, než byl rychlostní limit. Rozhodl se tedy policistu předjet, jelikož to přerušovaná čára na silnici umožňovala.

Neměl to ovšem dělat, neboť policista Gagneho ihned zastavil a napařil mu vtipnou pokutu. Podle něj řidič překročil rychlostní limit o pouhý 1 km/h, v úseku s limitem 100 km/h prý jel 101 km/h. Důkaz o porušení zákonu však policista neměl, jelikož vůz nezměřil radarem. Počínání řidiče tak zřejmě odhadl...

Za tento „šokující“ přestupek policista pak nebohému šoférovi vypsal pokutu ve výši 78 dolarů (asi 1380 korun) a přihodil i několik trestných bodů.

Když pak Gagneho manželka sdílela fotku vypsaného bločku na sociálních sítích, sthrl se poprask. A samozřejmě většina lidí řidiče podpořila s poznámkou, že si policista zřejmě jen léčil pošramocené ego.

Mnohem důležitější ale je, že podobný pohled na věc měl naštěstí i soudce, kterému přestupek dopadl na stůl. Mathieu tak nedlouho poté obdržel telefonát, že pokuta bude zrušena. Rychlé vyšetření případu totiž pochopitelně ukázalo, že policista ke změření rychlosti nepoužil žádné radarové zařízení a přestupek tak vytvořil čistě jen svým odhadem.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů