Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Speciály zavítaly na Slovensko. Závodníci do vrchu po zimě protáhli své vozy

Naše téma
Milan Novotný | 11.04.2024
dalších 11 fotek
Automobiloví krasavci se letos poprvé provětrali na Slovakia Ringu | foto: se svolením Jana Koudelky
Netradičně poblíž obce Ořechová Potôň v okrese Dunajská Streda se v neděli na okruhu Slovakia Ring proháněly nadupané speciály. Ačkoliv se závod automobilů do vrchu konal na území Slovenska, patří do série mistrovství České republiky. Už loni totiž došlo k dohodě se slovenskými kolegy, na základě které se vybrané podniky mistrovství ČR pojedou na slovenských tratích a naopak slovenští jezdci zavítají do Česka.
Jednodenní podnik je započítáván do celkových výsledků, ale většina jezdců ho považovala za skvělou příležitost k rozjetí a otestování techniky po zimní přestávce.

„I když to pochopitelně nebyl klasický závod do vrchu, vítáme každou příležitost dostat auto před sezonou do ruky, vyzkoušet všechno potřebné, doladit nastavení a zkrátka dostat sebe, techniku i celý tým do formy,“ prohlásil absolutní vítěz úvodního podniku Václav Janík s vozem Norma M20 FC.

Další akcí vrchařského mistrovství ČR bude populární Zámecký vrch v Náměšti nad Oslavou, jehož 43. ročník proběhne v termínu 3. až 5. května.
Hodnocení článku
4.0 z 5 (80%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů