Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ještě není v prodeji první karosářská verze, ale už se urychluje výroba druhé

Naše téma
Jiří Švamberk | 19.03.2019
dalších 7 fotek
Mission E Cross Turismo Concept | foto: Porsche
Porsche Taycan Cross Turismo by se mělo ukázat ještě dříve, než bylo vůbec v plánu. Oproti běžnému Tycanu bude mít zvýšený podvozek.
Další karosářskou variantu elektromobilu Porsche Taycan výrobce avizoval už na podzim loňského roku konceptem Mission E Cross Turismo Concept. Porsche záhy posvětilo jeho sériovou výrobu. Původně mělo být v prodeji až v roce 2021, díky obrovskému zájmu zákazníků o regulérní Taycan byla jeho výroba o rok posunuta. Směrem dopředu, pochopitelně....

Pokud si Taycan Cross Turismo uchová stejný tvar jako koncept, půjde o elektromobil kategorie CUV (cross-utility vehicle). To znamená zvýšený podvozek podobným způsobem, jako má například Mercedes třídy E All-Terrain nebo Audi A6 Allroad.

Porsche vybaví Cross Turismo stejným pohonem, jako Taycan, tedy elektromotorem na každé nápravě. Celkový výkon v nejvýkonnějším nastavení by měl dosahovat 600 koní a zrychlení z 0 na 100 km/ proběhne za 3,5 sekundy. Dvojnásobnou rychlost Taycan Cross Turismo pokoří za 12 sekund.

Mission E Cross Turismo Concept


Nabíjení bude rovněž totožné s Taycanem, takže zákazníci budou využívat 800V systému pro ultrarychlé dobití. Tento vysokovýkonný systém nabíjení umožňuje nabít 400 km za méně než 20 minut. Tento systém umí také zvýšit dojezd o 100 km za pouhé 4 minuty.  
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů