Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ochránci přírody se zlobí na Jeep. Nový Wrangler se totiž v reklamě brodí řekou

Naše téma
Dominik Valášek | 12.02.2018
dalších 11 fotek
Jeep Wrangler projíždějící v reklamě skrz vodu. | foto: YouTube/Jeep
Jednou z reklam, které se ukázaly v prestižním reklamním bloku během Super Bowlu, byl i spot, v němž nový Jeep Wrangler brodí říčku v přírodě. A jak už to občas bývá, i několikasekundové video stačilo k tomu, aby byl někdo pořádně naštvaný.
Zcela konkrétně se k věci velmi nahlas vyjádřil jistý Chris Wood, ředitel neziskové organizace Trout Unlimited, zabývající se ochranou vodních živočichů ve volné přírodě. Podle něj Jeep na videu vjel přímo do protiproudu, což může znamenat úmrtí ryb a dalších živočichů.

Správný průjezd tekoucí vodou by měl totiž vypadat tak, že se jede šikmo s proudem a nikoliv přímo skrz, nebo právě proti. „Je to asi ta nejhorší věc, jakou můžete v přírodním proudu vody udělat,“ prohlásil Wood.

Zajímavé je, že se přímo ve videu objevuje zpráva, upozorňující na fakt, že jsou říčka i vodopád ve spotu vytvořeny uměle člověkem. Tuto zprávu zaznamenal i Wood, ale zároveň dodává, že pro mnohé diváky nemusela být dostatečně jasná. Mnoho lidí vidělo prostě jenom Jeep nezodpovědně projíždějící říčkou, což je pro ryby a jejich milovníky nepříznivá činnost.

Kvůli celé záležitosti napsal Wood dopis přímo řediteli koncernu Fiat Chrysler Sergiovi Marchionnemu. Zda se ale Jeep k situaci nějak vyjádří, to zatím nikdo neví. Ať už tak či tak, rozhodně se žádná „fishgate" nechystá.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů