Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jeep ukázal nový Compass. Kompaktní SUV zamíří i do Evropy

Naše téma
Redakce | 27.09.2016
dalších 18 fotek
Jeep Compass. | foto: Jeep
Americká automobilka Jeep se pochlubila prvními obrázky nové generace modelu Compass. Kompaktní SUV, velikostí podobné chystané Škodě Yeti, se bude prodávat i v Evropě. Na trh tu zamíří ve druhé polovině příštího roku.
Nový Compass, který v nabídce Jeepu nahradí hned dva modely, Patriot a současný Compass, na délku měří 4,42 metru, široký je 1,82 a vysoký 2,64 metru.

A už na první pohled se hlásí ke svému výrobci: přídi dominuje charakteristická maska chladiče a tvar světlometů trochu připomíná Grand Cherokee. Ve srovnání s menším Renegadem a větším modelem Cherokee je však Compass deignově konzervativnější a umírněnější.

Jeep Compass.


Pohled do interiéru nepřekvapí. Palubní deska působí zejména díky výraznému a vystouplému středovému panelu s obrazovkou multimediálního systému robustně, očekávat pak můžeme také moderní výbavu zahrnující různé elektronické a bezpečnostní asistenty či prvky z oblasti konektivity.

O technice zatím Jeep mlčí, slibuje však celkem 17 možností hnacího ústrojí. Očekávat tak můžeme benzinové i naftové motory, manuální i automatické převodovky, pohon všech kol a jistě i verze s hnanou přední nápravou. Výrobce kromě toho také nabídne i varianty s různým zaměřením - například drsný Trailhawk, který se bude nejvíce hodit do terénu.

Jeep Compass.


Nový Compass se veřejnosti poprvé ukáže na listopadovém autosalonu v Los Angeles. Severoameričtí zákazníci si jej budou moci pořídit v prvním čtvrtletí příštího roku, do Evropy novinka zamíří o několik měsíců později.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů