Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jeep je už 40 let pohřben ve stodole pod pískem. Teď ho čeká záchrana

Naše téma
Daniel Fuglevič | 22.02.2017
Jeep Wagoneer uvězněný v zasypané stodole. | foto: Twitter/Cape Cod Times
Tohle není ten klasický nález pokladu v opuštěném stavení, jakých jsme už viděli nespočet. Tento starý Jeep byl totiž doslova pohřben v rozpadlé stodole pod písečnou dunou desítky let. Nyní však vedení města povolilo auto vykopat.
Původně bílý Jeep Wagoneer (tedy zřejmě, modelem si členové rodiny, které vůz patří, nejsou úplně jistí) je uvězněn po tíhou písku už od roku 1977.

Jeep Wagoneer.


Městečko Truro ve státě Massachusetts je totiž malinkatým poloostrovem, na němž se rozléhají písečné duny, které působením větru mění svůj tvar a postupem času i umístění.

A právě takhle byl nebohý Jeep nakonec zasypán pískem a v rozpadlé dřevěné stodole trčí dodnes. Rodina, jež Jeep vlastnila, se ho snažila už léta vysvobodit, město jim ale nedovolilo do písečné duny jakkoliv zasahovat.

Čtěte také: V Praze roky chátrá extrémně drahý Mercedes SLR McLaren. Proč?

Nyní se duna postupně přesouvá dále a město konečně usoudilo, že starý a rezavý Jeep v rozpadlé stodole je vlastně ekologickým hazardem pro okolí. Zanedlouho tak bude vykopán a navrácen rodině.

Dá se ovšem očekávat, že bílý Jeep, který před desítkami let brázdil tamní pláže, bude v opravdu žalostném stavu. Zkolabovaná konstrukce stodoly totiž autu po 40 let nezajišťovala zrovna dobrou ochranu před vnějšími vlivy.

Co se bude s Jeepem dít, jakmile bude zachráněn, bohužel nikdo z rodiny nezmínil. Už jen kvůli svému příběhu by ale podle nás zasloužil pořádnou renovaci.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů