Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jeep Grand Cherokee Trailhawk: Tvrďácká verze amerického SUV míří do New Yorku

Naše téma
Redakce | 18.03.2016
Jeep Grand Cherokee Trailhawk. | foto: Jeep
Jeep, americký výrobce terénních vozů a SUV, se na autosalonu v New Yorku pochlubí modelem Grand Cherokee ve stylové a současně i drsné verzi Trailhawk.
Trailhawk je u Jeepu už poměrně zaběhlým označením pro off-roadově zaměřené varianty nabízených modelů. U Grand Cherokee tomu nebude jinak.

Od běžného provedení se novinka liší například koly ve specifickém designu, dále do terénu vhodnějšími pneumatikami a zřejmě i větší světlou výškou. Vzhled pak oživují třeba i černé a červené detaily či polepy.

V interiéru zase najdeme kontrastní prošívání červenou nití. Verze Trailhawk bude k dispozici s několika motorizacemi, ale výrobce zatím neprozradil, které to budou.

Šušká se však, že Grand Cherokee Trailhawk nebude v New Yorku hlavním lákadlem automobilky. Podle některých zpráv by se na stejném místě měla ukázat také šílená - a očekávaná - varianta s přeplňovaným 6,2litrovým osmiválcem Hellcat s výkonem přes 700 koní.

Mluví se o ní jako o verzi Trackhawk a očekává se od ní také mimo jiné schopnost zrychlit z klidu na stovku za méně než čtyři sekundy a maximální rychlost přesahující 250 km/h. Nelze vyloučit ani ambici postavit nejrychlejší SUV na světě.

Jeep už jednu ostrou variantu modelu Grand Cherokee má. Provedení SRT však pohání 6,4litrový osmiválec Hemi o výkonu "pouhých" 476 koní (350 kW).

Autosalon v New Yorku začíná 23. března.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů