Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jeep chystá nový model. Nejmenší ze všech a poprvé také elektrický

Naše téma
Radek Pecák | 03.03.2022
Připravovaný nejmenší nový Jeep | foto: Jeep
Koncern Stellantis v rámci odtajnění svých plánů do roku 2030 informoval také o budoucím nejmenším modelu značky Jeep.
Renegade, Compass, Wrangler, Gladiator, oba modely Cherokee. Tak vypadá v současnosti nabídka značky Jeep. Již na přelomu roku ji však doplní novinka.

Vzhled chystaního nového auta si můžete prohlédnout na přiložených obrázcích.

Zatím nemá oficiálně ani jméno, ale již víme, jak bude vypadat. Carlos Tavares - šéf koncernu Stellantis, do něhož nyní tento americký výrobce náleží, totiž v rámci prezentace strategických plánů společnosti odtajnil i první obrázky chystaného nového SUV.

Díky písmenu "e" na přídi i zádi a vyplněným otvorům v pro automobilku typické masce chladiče je zjevné, že se bude jednat o elektromobil.

I když, jak podotýká portál Automotive News Europe, nikoli bezvýhradně. Vůz se totiž již v listopadu tohoto roku v polské továrně Fiatu ve městě Tychy začne vyrábět s klasickým zážehovým spalovacím motorem. Dalším pohonným ústrojím má být hybrid.

Plně elektrická verze má začít sjíždět z výrobní linky v únoru příštího roku. Technika, kterou tento první elektrický Jeep využije, má být v mnohém podobná té, kterou nalezneme třeba v elektrických Peugeotech e-208 a e-2008. Má být ovšem modifikována tak, aby si zákazník mohl objednat také pohon všech kol, který je pro Jeep samozřejmě typický.

Sourozenec nové Pandy
Tento Jeep nebude úplně velký. Právě naopak - má se jednat o nejmenší nabízený model, který se tak svými rozměry dostane pod Renegade. Ten, pro připomenutí, měří na délku necelých 424 centimetrů.

Design není překvapivý. Boční linie, jak je vidět z obou obrázků, nejvíce připomínají zvýšený hatchnack, neboli crossover. Hlavní světlomety vpředu jsou úzké a jsou zasazeny do stejné linie jako maska chladiče. Offroadovou vizáž dodává mohutné oplastování na celé spodní části karosérie. Plastové jsou také lemy výřezů pro kola v blatnících.

Sourozencem vozu bude jistojistě malý Fiat, který se stane nástupcem současné Pandy, a který vzejde z konceptu Centoventi. Ten byl představený v roce 2019 a na délku měřil jen 368 centimetrů.

Podle Automotive News koncern Stellantis v současné době přemýšlí také nad tím, že by "třetím do party" mohla být maličká Alfa Romeo.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů