Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jeep chystá ostrý Grand Cherokee s motorem Hellcat. Nabídne 717 koní

Naše téma
Redakce | 14.01.2016
Jeep Grand Cherokee SRT. | foto: Jeep
Americký Jeep sice na právě probíhajícím autosalonu v Detroitu nepředstavil žádnou novinku, svoje příznivce však alespoň potěšil dobrými zprávami. Tou nejzajímavější je plánovaný příjezd modelu Grand Cherokee s motorem Hellcat.
Pokud vám označení Hellcat nic neříká, pak vězte, že jde o kompresorem přeplňovaný 6,2litrový osmiválec, který se v roce 2014 nastěhoval pod kapotu dvou aut od automobilky Dodge (stejně jako Jeep patří do koncernu Fiat Chrysler Automobiles).

Jak v sedanu Charger, tak v kupé Challenger přitom dává úctyhodný výkon 717 koní (527 kW). A právě tento motor plánuje Jeep nabídnout také pro oblíbené SUV Grand Cherokee. Supervýkonná verze zřejmě dostane jméno Trackhawk a v prodeji by se podle zástupců značky měla objevit ke konci roku 2017.

Bližší informace zatím pochopitelně chybí, ale očekávat lze schopnost zrychlit z klidu na stovku za méně než čtyři sekundy a maximální rychlost přesahující 250 km/h. Nelze vyloučit ani ambici postavit nejrychlejší SUV na světě.

Jeep už jednu ostrou variantu modelu Grand Cherokee má. Provedení SRT však pohání 6,4litrový osmiválec Hemi o výkonu "pouhých" 476 koní (350 kW).

Druhou zajímavou zprávou z automobilky Jeep je informace o práci na novém pick-upu. Jako technický základ mu poslouží příští generace modelu Wrangler, která by měla být představena už příští rok.

O pick-upu se v souvislosti s tradičním americkým výrobcem terénních aut hovoří už několik posledních let, ale nikdy z toho nic nebylo. Posledním pick-upem s logem Jeepu byl model Comanche, který se přestal vyrábět v roce 1992.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů