Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Japonský pohřebák zaručí poslední cestu ve velkém stylu. Prodávají ho na eBay

Naše téma
Jan Markovič | 08.04.2019
dalších 7 fotek
Japonský pohřební vůz Toyota Crown (1991) | foto: eBay
Sháníte svou poslední ojetinu? Máme pro vás tip na parádní kousek a není vůbec drahý.
Pohřební vozy jsou kategorií samou pro sebe. V některých zemích, třeba v Česku, jde o obyčejné dodávky s černým lakem a reklamními nápisy. Jinde se alespoň snaží odvést nebožtíka s větší mírou grácie, a tak mu postaví speciál třeba z Mercedesu třídy E s proskleným prostorem na rakev. V Asii jdou ale s poctou pro zemřelého ještě dál. Například v Japonsku...

Dokazuje to tato luxusní Toyota Crown z roku 1991 přestavěná na pohřební vůz. Precizně vyzdobená nástavba ze dřeva má měděnou střechu. Ze všech stran jsou patrné ručně vyřezávané ornamenty. Křídlové dveře vzadu mají zdobené kovové panty. Je to vlastně jakýsi kus japonské architektury a tradičního umění na čtyřech kolech.

Jsou odvážlivci, kteří si z vysloužilých pohřebních vozů staví praktická auta na kempování s velkým úložným prostorem a ideálním místem na přespání. To ale u tohoto auta příliš nepůjde. Fotografie vnitřní části úložného prostoru ukazuje tlusté stěny a místo tak akorát na jednoho VIP mrtvého.

Tenhle nádherný pohřebák má ale šanci udělat radost nejednomu sběrateli aut nebo pomoci rozhýbat skomírající byznys pohřební službě, která se chce více zviditelnit. K mání je přitom za velmi rozumnou cenu. Majitel žádá pěkných 430 tisíc korun. Auto je ale potřeba po koupi dovézt z USA. To už je ale maličkost, na kterou nadšenci hned zapomenou jako na smrt. Inzerát najdete zde.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů