Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

James May prodává svůj Rolls-Royce. Je na něj alergický, doslova

Naše téma
Daniel Fuglevič | 10.02.2017
dalších 5 fotek
Rolls-Royce Corniche 1972. | foto: bonhams.com
James May, bývalý moderátor pořadu Top Gear a aktuálně hvězda show The Grand Tour, vlastní luxusní Rolls-Royce již od roku 2007. Teď už však musí auto z domu. Ze zdravotních důvodů.
May si auto zakoupil ještě při působení v Top Gearu, kde si společně s Jeremym Clarksonem v rámci natáčení jednoho ze segmentů slavné show zakoupili ojeté luxusní limuzíny za cenu nového Fordu Mondeo. Clarkson si tehdy pořídil Mercedes-Benz 600 „Grosser".

Oba moderátoři auta doteď vlastní, nicméně May se nyní rozhodl svůj Rolls-Royce Corniche z roku 1972 prodat. Přiznal totiž, že je alergický na kůži jeho sedaček.

Čtěte také: VIDEO: Top Gear to nevzdává. Upoutávka na novou řadu vypadá slibně

„Rozhodl jsem se, že musí jít. Začal jsem být na něj alergický. A myslím to doslova. Pokud ho řídím déle než půl hodiny, všechno mě začne svědit, a pak musím vyvařit všechno svoje oblečení," prozradil May na motoristické sociální síti Drivetribe.

Čtěte také: V Česku se prodalo raritní Ferrari, jedno z 10 v Evropě. Prohlédněte si ho

Rolls-Royce tedy půjde 19. března v Goodwoodu do aukce. May dále odhaduje, že by jeho konečná cena mohla být možná až dvakrát vyšší než v době jeho pořízení v roce 2007.

Aukční dům Bonhams, který bude Mayův Corniche dražit, na stránkách neuvádí počet najetých kilometrů. Celkově je však vůz ve velmi dobrém stavu. Cena odhadovaná aukčním domem je v přepočtu okolo 790 až 900 tisíci korunami.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů