Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jaký bude nový Yeti? Mohl by vypadat jako menší Kodiaq

Naše téma
Redakce | 03.10.2016
Škoda Kodiaq. | foto: Škoda Auto
Design Škody Kodiaq, prvního velkého SUV české automobilky, by měl ovlivnit podobu příštích škodovek. Výrazně inspirovat by se u něj měla zejména druhá generace modelu Yeti, která bude představena na podzim příštího roku.
I když tedy do premiéry zbývá ještě několik měsíců, o vzhledu nového Yetiho si můžeme i díky této informaci už nyní udělat jistou představu.

Crossover by měl být dvojčetem Seatu Ateca, který se vyrábí v českých Kvasinách - na stejném místě bude pochopitelně vznikat i Yeti.

Oba vozy by i díky sdílení základního skeletu karoserie měly mít podobné proporce. Ateca na délku měří 4363 milimetrů, široká je 1841, vysoký 1601 mm a její rozvor dosahuje 2638 mm. Je tedy větší než aktuální Yeti, na délku o znatelných 141 milimetrů a na šířku o 48 mm. Škodovka má také kratší rozvor, o rovných 6 centimetrů.

Seat Ateca.


Podle britského magazínu Autocar by však Yeti ve srovnání s Atecou mohl mít o něco "hranatější" záď, čímž by navázal na svého předchůdce. Současně ale kompaktní SUV dostane řadu designových prvků podobných těm z nového modelu Kodiaq.

"Není tajemstvím, že jsme Kodiaq nenavrhovali v izolaci. Jsou tu prvky, které mohou vypadat dobře na autě v každém segmentu," řekl magazínu Autocar designér automobilky Josef Kabaň. "Při vytváření designu jsme měli neustále na paměti, že nám právě toto auto (Kodiaq) otevírá dveře do atraktivního světa vozů SUV. Pochopitelně tak může ovlivnit vzhled našich dalších SUV," dodal.

Kabaň však současně popřel, že Yeti bude jen prostě zmenšený Kodiaq. "Kodiaq bude mít jako větší sourozenec na ty menší vždycky vliv, ale každý člen rodiny bude mít svoje specifické schopnosti," naznačil.

Škoda Yeti.


Škoda při odhalení modelu Kodiaq hovořila o novém designovém jazyku. Nový směr přinesl například dělené přední světlomety, nově tvarovaná zadní světla či přepracovanou masku chladiče. Očekává se, ža právě tyto prvky by měl dostat právě i nový Yeti. A že jimi budou ovlivněny i facelifty modelů Octavia, Fabia či Superb.

Aktuální první generace Škody Yeti se prodává od roku 2009, druhá generace by do prodeje měla vstoupit na přelomu let 2017 a 2018.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů