Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jaké značky aut jsou nejhledanější na internetu? V Česku to kupodivu není Škoda

Naše téma
Dominik Valášek | 31.01.2017
Tato mapa ukazuje nejvyhledávanější značky aut v různých zemích. | foto: Quickco
Britská společnost Quickco vydala zajímavou mapu zobrazující nejvyhledávanější značky aut na internetu v jednotlivých zemích. Výsledky vycházející z dat vyhledávače Google zahrnují celkem 193 zemí světa a v některých ohledech mohou být překvapivé. Uhodnete, která značka je nejhledanější u nás?
V našich končinách bychom tak nějak automaticky očekávali tuzemskou Škodu, jenže chyba lávky. Vůbec nejčastěji vyhledávanou značkou v České republice - a zároveň i na Slovensku - je totiž korejský Hyundai. Možná se o to zasloužila masivní reklamní kampaň, kterou Hyundai cílí na české a slovenské zákazníky.

Čtěte také: VIDEO: Chlapíci v dodávce si natáčeli vzácné Pagani. A pak do něj nabourali

Právě Hyundai skončil v žebříčku Googlu na celkově čtvrtém místě a největší zájem o něj jeví ještě třeba v Indii, v Rusku nebo v jihoamerickém Peru. Zbytek našich sousedů potom nejčastěji hledá výhradně německé BMW.

Mapa nejvyhledávanějších značek v různých zemích.


Mapu zvětšíte kliknutím na ni.

Celkově ovšem světu převládá červená barva, doplněná o loga japonské Toyoty. Toyota je nejhledanější v USA, v Číně, v Grónsku, v podstatné části Afriky nebo třeba v Kazachstánu. Za Toyotou skončilo již zmíněné BMW, které hledá velká část Evropy, a na třetím místě Honda. Tu si oblíbili uživatelé Googlu v Kanadě, Brazílii nebo Indonésii.

Čtěte také: Polovina loni prodaných ojetin měla skryté technické problémy

Zajímavé je sledovat na mapě i různé neočekávané paradoxy. Třeba v Dánsku je nejhledanější značkou Peugeot, který ale nevévodí nikde jinde. V Japonsku ujíždí na BMW, stejně jako v Evropě a obyvatelé maličkého středoamerického Belize vyhledávají nejčastěji Jaguary. V jedné zemi má prvenství dokonce i Bugatti - zjevně o něm sní velká část obyvatel afrického Nigeru.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů