Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tohle jsou nejčastější závady u ojetých aut. Které vozy jimi trpí nejvíc?

Naše téma
Dominik Valášek | 20.06.2017
dalších 7 fotek
Statistika nedopadla pro Opel Astra právě lichotivě. Na prvním místě v poruchovosti daného prvku se německý hatchback umístil hned třikrát. | foto: Opel
Při koupi auta, zejména jedná-li se o ojetinu, mohou člověku značně pomoci rozličné statistiky poruchovosti. Jednu takovou přináší pojišťovna Warranty Wise, která se zaměřuje na pojištění mechanických závad ojetých automobilů.
Warranty Wise má coby pojišťovna specialuzující se na poruchy ojetin vcelku bohaté zkušenosti. Britská společnost je na trhu 15 let a za tu dobu pojistila 250 000 ojetých vozů. Na základě svých dat potom sestavila žebříček deseti poruch, které vás na ojetých autech potkají nejčastěji. U každé poruchy je také žebříček tří aut, u kterých tato závada nastane nejpravděpodobněji.

Vozy ze statistiky mají všechny najeto do 193 000 km (120 000 mil) a jsou maximálně dvanáct let staré. Data jsou nasbírána z téměř 5000 ohlášených závad, které za uplynulých 12 měsíců potkaly zákazníky pojišťovny Warranty Wise. Seřazení závad je potom dáno jejich procentuálním zastoupením.

Kompletní žebříček, pochopitelně i se seznamem nejčastěji postižených modelů, si můžete prohlédnout v naší galerii.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů