Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jaká auta hledají lidé na internetu? Světu vládne Toyota, Česku Hyundai

Naše téma
Jan Markovič | 04.11.2018
Toyota RAV4 | foto: Toyota
Celkem v 57 zemích světa je nejhledanějším autem na internetu Toyota. Lidé z chudých států pátrají po Lamborghini. V Česku a v Rusku dominuje internetu Hyundai, zjistil průzkum.
USA, Kanada, Austrálie, Saúdská Arábie, Kazachstán nebo Mongolsko. Tam všude lidé při hledání značek aut na internetu zadali do Googlu slovo Toyota. Celkem se tak stalo v 57 ze 171 zemí světa, u kterých pojišťovací společnost Veygo zkoumala data za poslední rok. Ty pak zpracovala a výsledkem je kompletní přehled nevyhledávanějších značek na světě.

Toyota měla na celém světě dohromady také nejvíce hledání, celkem Google dostal na tuto značku 7,8 milionu dotazů za měsíc. Následovala Honda se sedmi miliony a Ford se 6,4 miliony. Na počty zemí je za Toyotou velká mezera. Na druhém místě je BMW, které bylo nejhledanější značkou v 25 státech a Mercedes-Benz ve 23 státech.

Zajímavostí je, že lidé v chudých zemích často hledají luxusní značky. Například Lamborghini se ocitlo na prvním místě mezi automobilkami ve vyhledávači v Bangladéši, El Salvadoru, Pákistánu, Venezuele nebo v Kambodži. To si ho lidé spíš pořídí v sultanátu Brunej, kde se umístilo také na prvním místě.

Vztah k elektromobilitě ukázali obyvatelé Kajmanských ostrovů, Číny, Hongkongu, Norska nebo Singapuru. Ti všichni nejčastěji hledali na internetu Teslu. Specifická je také Indie se svou značkou Maruti Suzuki. A jak dopadli Češi? Ti dali na internetu přednost značce Hyundai před domácí Škodou, podobně jako Rusové, obyvatelé Angoly, Panamy, Peru nebo Irska.

Přehlednou tabulku s nejvyhledávanějšími značkami aut na Googlu najdete v dokumentu pod tímto odkazem. Můžete si také prohlédnout mapu:

Nejhledanější aut na Googlu podle zemí
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů