Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jak se testuje závodní vůz Honda Civic wtcc

Naše téma
Redakce | 19.08.2012
další 3 fotky
Testování nového závodního speciálu | foto: Honda
Řím /FOTOGALERIE/ - Společnost Honda zahájila testování nového modelu WTCC na okruhu pro Mistrovství světa cestovních vozů FIA.
Testování začalo na okruhu Vallelunga, nedaleko Říma v Itálii a následuje po „proklepávání" vozu, které úspěšně skončila 27. července ve Vairanu, což je okruh nedaleko závodu J.A.S. Motorsport v Miláně. Testování bude pokračovat celý rok.

Po začátku v Suzuce v říjnu letošního roku se vozy Honda zapojí do tří závodů Mistrovství světa cestovních vozů FIA 2012, a to za účasti jednoho vozu, za jehož volantem bude sedět Tiago Monteiro. Veškeré výsledky z testování a závodů mají být využity k dalšímu zlepšování vozu Civic WTCC pro plnou účast v roce 2013.

Zároveň byla zveřejněna také konečná podoba vozu 2012 Civic WTCC. Nový závodní vůz je výsledkem rozsáhlého testování ve větrném tunelu a představuje rozšířenou přední a zadní část a další dodatečné aerodynamické prvky.

Gabriele Tarquini, vývojový jezdec společnosti Honda pro rok 2012 k tomu prozradil: „Ačkoli jsem v novém modelu Civic nikdy předtím nejel, měl jsem po prvním posazení do sedadla okamžitě dojem, že sedím v hondě. Karosérie je dokonalá a z motoru mám skvělý pocit.

Tohle je ale jen první test na okruhu, musíme ještě pracovat na spoustě dalších věcí. Auto vypadá nádherně a všichni fandové WTCC na celém světě určitě budou nadšení při prvním závodě v Suzuce v druhé půlce roku."

Civic WTCC pohání motor HR-412E, na míru vytvořený 1,6litrový čtyřválcový přeplňovaný benzinový motor s přímým vstřikováním paliva, který splňuje předpisy FIA pro WTCC.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů