Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jak by se vám líbil Superb Coupé? Škoda prý zvažuje jeho výrobu

Naše téma
Redakce | 14.11.2016
dalších 8 fotek
Koncept Škoda VisionC. | foto: Škoda Auto
Česká automobilka Škoda Auto se v poslední době snaží kromě tradičního důrazu na praktičnost a rozumnost působit také na emoce. Odrážet se to má především v atraktivitě designu i v zajímavé modelové nabídce.
Právě proto prý Škoda podle motoristického serveru Autoevolution.com vážně zvažuje výrobu sportovněji vyhlížející karosářské verze modelu Superb.

Nemělo by ale jít o klasické kupé s jedním párem dveří, nýbrž o kupé se dvěma páry dveří, tedy vůz typu Volkswagenu CC. Mimochodem, nová generace Volkswagenu CC by měla dorazit už příští rok.

Ale zpět ke škodovce. Pokud kupé opravdu vznikne, můžeme zcela jistě počítat se stejnou technikou, jakou používá klasický Superb - to znamená koncernovou platformu MQB a standardně pohon předních kol.

Škoda Superb jako pětidveřové kupé podle představ grafika.


Novinka by ale měla nabídnout atraktivnější interiér a pochopitelně především už zmíněnou přitažlivější karoserii se splývavější zádí.

Vzhledově by tak "Superb Coupé" mohl navázat na studii VisionC z roku 2014, jejíž silueta přesně odpovídá právě atletickému čtyřdveřovému kupé.

Celý projekt údajně nyní závisí na rozhodnutí vedení koncernu Volkswagen. Pokud stroj dostane zelenou, mohl by do prodeje dorazit v roce 2019 nebo 2020.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů