Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jaguar XE SV Project 8 je supersedan s výkonem 600 koní. Vznikne jen 300 kusů

Naše téma
Jan Zajíc | 26.05.2017
Jaguar XE SV Project 8. | foto: Jaguar
Divize Special Vehicle Operations (SVO) automobilky Jaguar Land Rover chystá další specialitku. Tentokrát si vzala do parády sedan XE.
Výsledkem je XE SV Project 8, sportovní sedan s výkonem 600 koní., který si aktuálně odbývá premiérové testy na slavné Severní smyčce Nürburgringu. Video z testování vozu najdete pod článkem.

Speciální XE s pětilitrovým kompresorem přeplňovaným osmiválcovým motorem je už druhým vozem divize SVO z řady Collector's Edition. Prvním modelem byl Jaguar F-Type Project 7, který automobilka představila v roce 2014. Celkově bude vyrobeno 300 kusů XE SV Project 8 pro celý svět, všechny exempláře sestaví inženýři v technickém centru SVO v Coventry.

Čtěte také: BMW představilo koncept velkého kupé řady 8. Sériová verze dorazí příští rok

Samotný Jaguar pak o autě mluví jako o nejextrémnějším sériovém vozu historie značky. Jak ale bude bude ostrý sedan rychlý, zatím nevíme, kompletní specifikace Jaguaru XE SV Project 8 budou zveřejněny až 28. června. Celosvětově se pak model představí 30. června na Festivalu rychlosti v Goodwodu v Západním Sussexu ve Velké Británii.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů