Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jaguar vám půjčí svoje nejvzácnější kousky. Stačí zaplatit

Naše téma
Redakce | 22.10.2014
Jaguar D-Type. | foto: Jaguar
Whitley/Praha - Málokterá automobilka se může pochlubit tak jedinečným rodokmenem jako Jaguar. Britský výrobce ve své historii postavil celou řadu vozů, které si vysloužily status legendy. A některé z těch nejvzácnějších si teď může vyzkoušet každý řidič. Stačí zaplatit.
Divize Jaguar Land Rover Special Operations totiž spustila speciální program Jaguar Heritage Driving Experience (volně přeloženo jako "řidičská zkušenost s dědictvím Jaguaru"), díky nemuž mohou zájemci usednout za volant nejrůznějších vozů, včetně legendárního účastníka závodu v Le Mans Jaguaru D-Type, proslulého Jaguaru E-Type, podle mnohých nejkrásnějšího auta všech dob, nebo moderního nejvýkonnějšího Jaguaru F-Type R Coupé.

Jaguar E-Type.



Od listopadu 2014 bude program Jaguar Heritage Driving Experience probíhat v testovacím areálu Fen End ve Warwickshiru. Většinu vozů z této sbírky budou moci zájemci z řad veřejnosti řídit vůbec poprvé. Jedná se o automobily, které Jaguar nedávno získal odkoupením více než 500 výjimečných britských sportovních vozů od soukromého sběratele.

Jaguar C-Type (vlevo) a D-Type.



Sbírka zahrnuje řadu kultovních Jaguarů a mapuje více než 100 let krásných a rychlých vozů, od předválečných kousků přes poválečné závodní modely a vítěze z Le Mans až po pozdější závodní sedany a GT. K dispozici bude několik různých možností, které návštěvníkům umožní zažít jednotlivá období nebo projít celou historií Jaguaru.

Jaguar XJ13.



Nejlevněji vychází program Jaguar Experience s cenami od 3283 Kč do 8639 Kč. Zájemcům nabízí možnost svezení na sedadle spolujezdce i řízení po boku ostřílených profesionálů, mezi nimiž nechybí ani známé tváře ze světa motosportu. Na výběr mají zájemci například modely XK150, sedan Mark II nebo třeba E-Type Series 1 a Series 3. Je tu také možnost řídit historické modely společně s jejich současnými následovníky, třeba E-Type s novým F-Typem.

Le Mans Experience stojí 25 916 korun a jak napovídá název, je zaměřen na legendární vytrvalostní závod. Půl dne trvající program připomíná největší zážitky takových legend, jakými byli Mike Hawthorn a Duncan Hamilton, za volanty ikonických modelů C-Type a D-Type. Ty dominovaly světoznámému čtyřiadvacetihodinovému vytrvalostnímu závodu v 50. letech. Zákazníci se mohou rovněž svézt s modely XKSS a F-Type R Coupé.

Jaguar E-Type Lightweight.



Nejzajímavější - a pochopitelně také nejdražší - je program Grace and Pace Experience za 69 108 Kč. Nabídne celodenní ježdění s největšími legendami Jaguaru od poválečných závodních vozů po sportovní sedany, kupé, roadstery a mnoho dalších, včetně nových modelů XFR a F-Type R Coupé. Program Grace and Pace obsahuje také jízdy s vozy vytvořenými divizí Special Vehicle Operations a s dopravou, která bude zajištěna klasickou limuzínou Jaguar s řidičem.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů