Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jaguar ukázal svůj nový kombík. XF Sportbrake se začne prodávat na podzim

Naše téma
Dominik Valášek | 25.04.2017
dalších 5 fotek
Jaguar XF Sportbrake z ptačí perspektivy. | foto: Jaguar
Již za pár měsíců se světu představí nová generace kombíku XF Sportbrake. Sedan vyšší střední třídy obdržel svou kombi variantu již v generaci minulé a ta nová nebude výjimkou.
Model XF jezdí ve své současné podobě od konce roku 2015 a ačkoliv se ještě relativně nedávno říkalo, že Jaguar již žádná kombi vyrábět nebude a spíše je nahradí SUV modely, nakonec na praktickou verzi přece jenom dojde.

Novinka se představí v létě a do prodeje vstoupí na podzim, ovšem ještě před tím je čas na trochu toho poodhalování. V tomto případě Jaguar využil svého partnerství s prestižním tenisovým turnajem ve Wimbledonu, který začíná za dva měsíce.

Čtěte také: Nové Audi A8 bude umět jezdit samo. Ovšem až po změně legislativy

Jelikož jsou dokonale upravené tenisové kurty připravené již nyní, mohl Jaguar vzít trochu bílé barvy a na jeden z kurtů nakreslit siluetu svého chystaného kombi.

Vedle elegantní siluety byla ale dále zveřejněna i fotografie z ptačí perspektivy.

Jak bude XF Sportbrake vypadat, můžeme si tedy docela dobře představit již nyní. Technických změn oproti sedanu proběhne jen nutné minimum a sám Jaguar tvrdí, že XF Sportbrake přinese více praktičnosti bez toho, aby bylo třeba ubírat na dynamice či hbitosti.

Prakticky stejná jako u sedanu měla by být u nového kombi i nabídka motorů. K mání tedy budou čtyřválcové benzínové a naftové jednotky z rodiny Ingenium, naftový šestiválec s dvojicí turbodmychadel a pochopitelně i vrcholný benzínový šestiválec s kompresorem.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů