Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jaguar představí nový sedan XE už v září. Konkurenci má zadupat do země

Naše téma
Redakce | 20.07.2014
Jaguar XE. | foto: Jaguar
Whitley - Britská automobilka Jaguar oznámila datum premiéry nového sedanu s označením XE. Konkurent pro BMW řady 3, Mercedes třídy C či Audi A4 bude představen 8. září v Londýně.
Jaguar kromě data odhalení prozradil také několik dalších informací. A rozhodně nešetří sebevědomím. Sedan XE, který bude prvním modelem značky se samonosnou hliníkovou karoserií, má využívat prvotřídní technologie. 

„Jaguary byly vždy proslulé vyváženým, přesným ovládáním a vysokým komfortem jízdy. XE je vrcholem všeho, co jsme se během let naučili. Zadní zavěšení Integral Link poskytuje kombinaci plynulé jízdy a okamžitých reakcí, která nemá v segmentu obdoby. Dali jsme si za cíl postavit vůz, který svou dynamikou překoná všechny soupeře," tvrdí šéfinženýr Mike Cross.

Jaguar XE.



Právě víceprvková zadní náprava Integral Link má zajistit výborné jízdní vlastnosti, a to díky maximální tuhosti zavěšení v podélném i příčném směru. Máme prý očekávat rychlé reakce a ovladatelnost při zachování vysoce komfortní jízdy. Mnoho komponentů zavěšení Integral Link je z důvodu co nejnižší hmotnosti z kovaného nebo odlévaného hliníku.

Vpředu pak najdeme dvojitá ramena, která jsou připevněna k pomocnému hliníkovému rámu a poskytují. Tato konstrukce vychází ze sportovního modelu F-Type a obsahuje některé důležité díly navržené pro dosažení stejné úrovně tuhosti jako u Jaguaru XFR. Stejně jako v případě zadního zavěšení je mnoho dílů vyrobeno z kovaného a odlévaného hliníku.

Jaguar XE bude první auto s celohliníkovou samonosnou karosérií ve své třídě.



XE se stane prvním modelem Jaguaru vybaveným nejnovější generací elektrického posilovače řízení. Algoritmy nejnovějšího softwaru mají zajistit v porovnání s hydraulickými systémy mnohem větší prostor pro naladění pro konkrétní motoritace. Posilovač bude fungovat s proměnlivým účinkem, takže řízení bude působit uvolněněji během manévrování při nízkých rychlostech.

Další novinkou je systém All Surface Progress Control, který má pro "zadokolkový" Jaguar zajistit dostatečnou trakci i na těch nejkluzčích površích.

Technika Jaguaru XE.



Sedan XE dostane motory z nové řady Ingenium. Ta má pokrývat široké spektrum modelů: od těch mimořádně úsporných až po vozy s maximální rychlostí 300 km/h. Jaguar vývojem motorů strávil osm let, agregáty absolvovaly 72 tisíc hodin testů na dynometru a 3,2 milionu kilometrů na silnici. 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů