Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jaguar modernizoval limuzínu XJ. A představil její vrcholnou verzi Autobiography

Naše téma
Redakce | 15.06.2015
Jaguar XJ Autobiography. | foto: Jaguar
Automobilka Jaguar představila modernizovanou podobu své vlajkové lodi. Největší novinkou je příjezd nového vrcholného provedení Autobiography.
Úpravy vzhledu jsou spíše drobného charakteru: vůz dostal výraznější masku chladiče, nové nárazníky a přepracované diodové světlomety.

Ve výbavě se objevuje nový multimediální systém InControl Touch Pro, digitální přístrojový štít s 12,3palcovým displejem, který umí zobrazit mapu navigace, asistent pro jízdu v koloně či poloautomatické parkování. Jaguar vůz vybavil i novým elektrickým posilovačem a systémem All-Surface Progress Control (ASPC), který má pomoci s jízdou na povrchu s horší přilnavosti.

Jaguar XJR.


S modernizací dorazila také nová vrcholná verze Autobiography. Dostupná je pouze pro XJ s prodlouženým rozvorem a nabídne například dvacetipalcová litá kola, luxusnější provedení interiéru a především samostatná zadní sedadla s masážní funkcí a vlastními 10,2 palcovými obrazovkami multimediálního systému.

Jaguar také bude nově nabízet variantu R-Sport, tedy stylové provedení se sportovními doplňky karoserie.

Jaguar XJ.


Základní motorizaci omlazeného XJ představuje dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec (177 kW/240 koní), zájemci ale samozřejmě mohou sáhnout po šestiválci s kompresorem (250 kW/340 k) nebo třech variantách pětilitrového osmiválce (346 kW/470 k, 375/510 k a 405 kW/550 k). Naftu pak spaluje 300koňový šestiválcový třílitr (221 kW).

Pro všechny motorizace je standardem osmistupňová automatická převodovka, benzinový šestiválec lze dovybavit pohonem všech kol.

Omlazený Jaguar XJ se začne prodávat na podzim.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů