Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jaguar Land Rover postaví nový závod v Číně

Naše téma
Redakce | 23.11.2012
Pokládání základního kamene nového závodu | foto: Jaguar
Čangšu – Britská automobilka bude spolupracovat s čínským výrobcem Chery Automobile Company Ltd.
Obě společnosti oznámily kooperaci na výstavbě nového výrobního závodu v Číně. Ta je součástí investice ve výši 10,9 jüanů (cca 35 miliard korun), která pokryje rovněž nové prostory na výzkum a vývoj a výrobu motorů.

Projekt zahrnuje i vytvoření nové partnerské značky, která bude vyrábět modely na míru čínskému trhu a zajistí také tamní marketing a distribuci. Společný podnik ponese jméno Chery Jaguar Land Rover Automotive Company Ltd.

Vedle již zavedených typů vozů budou ve společném podniku vznikat i modely domácí značky určené na míru specifickým potřebám místních zákazníků. Obě společnosti chtějí výrazně investovat do inovace produktů a vyspělých technologií, a to využitím nového Centra pro vývoj a výzkum.

Dokončit výstavbu provozu mají Jaguar Land Rover a chery Automobile v Čangšu v průběhu roku 2014. Součástí dohody o spolupráci je i nový provoz, v němž se budou vyrábět úsporné motory.

Spolupráci obou společností nedávno formálně umožnila Národní komise pro rozvoj a reformu (NDRC), která schválila, aby společný podnik v Číně vyráběl vozidla Jaguar Land Rover i vozidla nové společné značky.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů