Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jaguar Land Rover hlásí obrovské ztráty!

Naše téma
Jiří Švamberk | 08.02.2019
Jaguar má obrovské ekoomické problémy, prodeje v Číně klesly téměř o polovinu. | foto: Jaguar Land Rover
Rok 2018 pro britského výrobce skončil „mankem“ téměř 100 miliard korun.
Jaguar Land Rover prochází extrémně těžkými časy. O špatné ekonomické situace se už nějakou dobu píše, ovšem až nyní se na povrch dostaly alarmující výsledky JLR za celý rok 2018.

V případě tohoto výrobce se sešlo několik faktorů dohromady, přičemž největší podíl má pokles prodejů v Číně až o polovinu, ústup dieselových modelů, a také reakce trhu na odchod Velké Británie z Evropské unie. Přestože se značkám Jaguar a Land Rover daří v Evropě i v USA, čínský trh je evidentně daleko důležitější.

Na masivní ztrátě se největším podílem projevilo zastavení několika výrobních závodů, včetně toho čínského, který nevyráběl více jak měsíc. Pro značku jde o třetí po sobě jdoucí kvartální ztrátu.

Ve spojení s tímto stavem rovněž padlo rozhodnutí propustit mnoho zaměstnanců, a to v řádech tisíců. Jaguar Land Rover už dříve propustil na 1000 zaměstnanců výrobního závodu v Sollihulu.

Jedním z mála profitujícíh modelů jsou luxusní Range Rovery.


Ze třinácti nabízených modelů pouze čtyři zaznamenaly nárůst prodejů, a to elektrický I-Pace a E-pace, což jsou modely, které výrobní závody JLR nespasí, protože je vyrábí rakouský výrobce Magna Steyer. Pak také Range Rover a Range Rover Sport.

I přes velmi nepříznivé výsledky nehodlá mateřská automobilka Tata svůj podíl v Jaguar Land Rover prodávat a podle vyjádření samotného majitele očekává lepší časy. Upřímně řečeno, my také…
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů