Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jaguar I-Pace je předobraz elektrického SUV, které dorazí v roce 2018

Naše téma
Redakce | 16.11.2016
dalších 33 fotek
Koncept Jaguar I-Pace. | foto: Jaguar
Britská automobilka Jaguar představila studii I-Pace, která předznamenává příjezd prvního elektromobilu značky. Sériový model bude odhalen koncem roku 2017, na silnicích by se měl objevit v roce 2018.
Jaguar I-Pace představuje crossover se zajímavým designem, který sice přebírá některé prvky ostatních modelů tradiční automobilky, současně ale na něm najdeme řadu nových detailů. Zvláštností je například dopředu posunutá kabina či silueta připomínající kupé.

Koncept přitom nevyhlíží úplně futuristicky, je tedy možné, že produkční vůz bude velice podobný.

Koncept Jaguar I-Pace.


Uvnitř má být i přes poměrně kompaktní vnější rozměry - auto na délku měří 4680 milimetrů, široké je 1890 mm, vysoké 1560 mm a rozvor dosahuje 2990 mm - dostatek místa pro pět cestujících i jejich zavazadala. Objem kufru ostatně činí 530 litrů.

Samotnému interiéru dominuje velký displej multimediálního systému, digitalní je také přístrojový štít. Další displej najdeme na středové konzoli mezi ovladači klimatizace - ten nahrazuje fyzická tlačítka.

To nejzajímavější se ale ukrývá pod kapotou. Vůz totiž pohání dva elektromotory (na každé nápravě jeden), které poskytují kombinovaný výkon 400 koní a okamžitý točivý moment 700 Nm. Díky tomu I-Pace nabídne pohon všech kol a zvládne sprint z klidu na stovku za pouhé 4 sekundy.

Koncept Jaguar I-Pace.


O přísun energie se stará akumulátor s kapacitou 90 kWh, který prý zajístí dojezd okolo 350 kilometrů. Plné nabití akumulátoru má při použití rychlonabíječky zabrat zhruba dvě hodiny.

Jaguar také slibuje výborné jízdní vlastnosti, především zásluhou ideálního rozložení hmostnosti a také vyspělého podvozku s propracovaným zavěšením s dvojitými rameny vpředu a víceprvkovým zavěšením vzadu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů