Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jaguar a Rolls-Royce přidaly plyn. Hlásí prodejní rekordy

Naše téma
Redakce / ČTK | 09.01.2017
Jaguar XKSS. | foto: Jaguar
Největší britská automobilka Jaguar Land Rover loni prodala takřka 600 tisíc vozů, o 20 procent víc než loni. Jde o absolutní rekord. Další britský výrobce, luxusní Rolls-Royce Motor Cars, měl loni druhý nejvyšší odbyt ve své 113leté historii.
Automobilka Jaguar Land Rover (JLR), od roku 2008 vlastněná indická skupina Tata Motors, za nového majitele výrazně investovala do nových modelů a rozšiřování výroby. Loňský prodejní rekord 583 312 vozů a pětinový meziroční nárůst jsou nakročením k cíli, vytyčeným na milion prodaných vozů v roce 2020. 

Čtěte také: Ženy volily "svoje" auto roku. Nejvíc se jim líbí Jaguar F-Pace

JLR nyní rozšiřuje závody v Číně a v Brazílii a staví novou továrnu na Slovensku. U našich sousedů se investuje za 1,4 milardy eur (takřka 40 miliard českých korun), jde o největší investice na Slovensku v rámci Evropské unie za posledních sedm let. První vůz by měl z výrobních linek sjet v roce 2018. 

Čtěte také: Rolls-Royce ukázal svoje první SUV. Prototypy teď čeká náročné testování

Výrobce luxusních automobilů Rolls-Royce loni prodal 4011 vozů, o šest procent více než v předešlém roce. Odbyt jeho aut byl rekordní ve všech částech světa s výjimkou Blízkého východu. Firma uvedla, že těžila z nových modelů Dawn, Wraith Black Badge a Ghost Black Badge.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů