Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jágrův Favorit je pořád na prodej. Stojí už více než milion

Naše téma
Redakce | 20.01.2016
dalších 5 fotek
První auto Jaromíra Jágra je stále na prodej. | foto: Petr Pokorný
Loni v červnu se na internetu objevil inzerát nabízející ke koupi modrou Škodu Favorit. Na obvykle vcelku všedním autě byla zajímavá jeho historie. Kdysi totiž patřilo legendárnímu hokejistovi Jaromíru Jágrovi. Vůz tehdy kupce nenašel a je na prodej znovu.
Petr Pokorný, který Jágrův první automobil nabízí, prý loni v červnu sice dostal zajímavé nabídky, ale prodej z administrativních důvodů musel zastavit. "Auto totiž bylo v polopřevodu a hrozilo jeho vyřazení z provozu, což jsme chtěli ještě před prodejem sami vyřešit," vysvětluje Pokorný.

Nyní je tedy zajímavý Favorit na prodej znovu. Na britském serveru Car and Classic je k dispozici za 33 tisíc liber, tedy za zhruba 1,16 milionu korun.

První auto Jaromíra Jágra je stále na prodej.


Prodejce přitom bývalého slavného majitele dokládá zápisem v technickém průkazu. Auto má také původní kladenskou "espézetkou". 

Favorit byl do provozu přihlášen 15. června 1989 a hokejistu prý tehdy stál 85 tisíc československých korun. V současnosti má vůz najeto 143 000 kilometrů.

Původně byl šedý, ale poté, co jej Jágr věnoval svému otci, bylo auto přestříkáno (v roce 2009) na aktuální modrou barvu. Škodovka také někdy v minulosti - možná po nějakém "ťukanci" - dostala jinou masku chladiče. Tato pochází z modernizované verze.

První auto Jaromíra Jágra je stále na prodej.


Jaromír Jágr starší pak "fávo" řadu let používal ve firmě Energie – stavební a báňská. A právě odtud ho před časem získal současný majitel.

Podle něj je škodovka pojízdná a v poměrně dobrém stavu. Není ale dokonalá, všimnout si můžeme především koroze (například zadních lemů), což je obecně typická bolístka tohoto modelu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů