Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Italská karosárna upravila Alfu Romeo 4C. Líbila by se vám jako produkční auto?

Naše téma
Daniel Fuglevič | 05.06.2018
dalších 6 fotek
Koncept Alfa Romeo Mole Construction Artisan 001. | foto: Up Design
Osud současné Alfy Romeo 4C je celkem nejistý. Modernizace bychom se dočkat měli, ale v nedávných plánech o nadcházející produkci automobilky model překvapivě vůbec nefiguroval. Jistá italská karosárna si tak nyní na vlastní pěst stvořila vlastní předzvěst nové generace tohoto sporťáku.
V základu se ovšem jedna pouze o designový koncept, který stojí na základech nynější Alfy 4C. Za povedeným výtvorem stojí karosárna Up Design a konstrukční společnost Adler Group, které svou představu nové 4C nazvaly květnatým názvem Alfa Romeo Mole Construction Artisan 001.

Přestože ale na voze sama Alfa Romeo vůbec nepracovala, designérům se vážně obstojně povedlo aktualizovat vzhled modelu podle dnešního směřování značky. Fotky přitom mohou trochu mást, stále jde totiž o malinký sporťák. Nová maska jen zmohutňuje vzezření celého auta a tvary dosti připomíná masku současného sedanu Giulia.

Přední LED světla jsou však bodová s malinkatými blinkry, přičemž okolí lamp vytváří stylový průchod vzduchu kolem předních blatníků. Části současné Alfy 4C jdou pak vidět hlavně z bočního profilu, nicméně i linie střechy byla pozměněna a jiné jsou i prolisy na dveřích.

Záď je potom upravena vcelku radikálně. Prosklení nad uprostřed uloženým motorem zmizelo a bylo nahrazeno panelem s výdechy vzduchu, zadní světla jsou opět bodová s dalšími otvory pro proudění vzduchu kolem nich a část dveří kufru už nevypadá tak „plastově“ jako u současné 4C. Umístění čtyřech výfukových koncovek u agresivního difuzoru zase odkazuje na ostrý sedan Giulia Quadrifoglio.

Interiér byl modifikován jen částečně a nyní vypadá trochu komfortněji vůči spartánské atmosféře dnešní 4C. Palubní deska se dočkala koženého polstrování stejně jako sedačky, středový tunel či volant, který je trochu větší a „kulatější“ než ten původní.

O technice není zmínka, takže lze předpokládat, že motorem je nadále 1,75litrový přeplňovaný čtyřválec. Standardně produkuje 240 koní (177 kW), 350 Nm točivého momentu a spolupracuje s šestistupňovou automatickou převodovkou.

Jelikož Up Design a Adler Group neuvádějí žádné produkční plány ohledně svého výtvoru, nejspíše bude tento jediný kus existovat pouze jako designové cvičení a koncept předvádějící schopnosti obou společností.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů