Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Italové chystají luxusní retro auto. Inspirovala je stará Maserati

Naše téma
Jan Markovič | 30.10.2018
Ares Design Project Wami | foto: Ares Design
Řídit parádní italský roadster ve stylu Maserati padesátých let je zřejmě snem nejednoho bohatého klienta studia Ares Design. To zveřejnilo první obrázky chystaného projektu, který vypadá přímo famózně.
Parádní retro roadster, jen s technikou nových supersportů. To má být Ares Design Project Wami, nejnovější počin známého italského studia. Italové v minulosti představili několik super aut oděných do karoserie inspirované oblíbenými youngtimery a veterány, třeba nové Ferrari 812 Superfast jako dobové 250 GTO.

„Bude to nejúžasnější roadster, který kdy vznikl,“ komentuje Ares Design trochu odvážně svou novinku, kterou zatím ukázal jen na počítačem renderovaných snímcích. Auto se inspirovalo třeba u Maserati 2000 Spyder z padesátých let. Má dlouhou příď s výraznou maskou, kola s výpletem nebo chromové výfuky směřující z boku.

Karoserie auta bude kompletně vyrobená na zakázku. Firma k tomu použije nejlepší materiály, jako je ručně zpracovaný hliník a uhlíkové vlákno. V kabině zase najdete kov, kůži a další detaily z hliníku.

Zatím není jasné, kdy se počítačový model promění v realitu, ani v kolika kusech vznikne. Firma navíc neuvedla, jaké auto poslouží jako základ. Vzhledem k historii se dá ale předpokládat, že to opět bude nějaký supersport, nejlépe už připravený na provoz bez střechy.

Ares Design Project Wami
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů