Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Inzerce na TipCars.com v číslech za první pololetí roku 2018!

Naše téma
Daniela Pravdová | 09.10.2018
Jak vypadala inzerce na našem webu v prvním pololetí tohoto roku? Jaké značky preferujete? Co nejčastěji hledáte? Mrkněte na naši infografiku.
Inzertní web TipCars pro vás zpracoval data týkající se inzerce ojetých vozů v 1. pololetí roku 2018. Na co jsme se zaměřili a jaká data jsme porovnávali se dozvíte níže.

Pohledem do inzerce zjistíme, že více než polovina všech vozů v nabídce je se servisní knihou (56 %) a téměř 70 % vozů má uvedeno VIN.

Pokud upřednostňujete ojetý vůz po prvním majiteli, vyhoví vám 45 % aut z nabídky.
Rostoucí trend dovozu ojetin potvrzuje poměr cca 60 % ze zahraničí dovezených vozů ku 40 % vozů s českým původem.

Co se týče preferovaných barev, vypadá to, že jsme jako zákazníci zcela bez fantazie (anebo jsme se inspirovali názvem filmu „50 odstínů šedi“). Vítězí bílá barva, následovaná stříbrnou metalízou, šedou metalízou, černou metalízou a černou barvou.

V nejprodávanějších modelech se nám vyloupne úspěšná trojice z jedné stáje – Octavia, Fabia, Superb a za nimi bratři v dresu VW – Passat a Golf – všechny vozy ve stáří 6 až 10 let. Vozy koncernu VW jsou nejen nejprodávanější, ale také si o nich lidé nejvíce čtou v magazínu na našem webu (Golf, Yeti, Octavia). V diskuzích je to podobné, jen se k Octavii a Golfu přidává soused z Nošovic Hyundai i30. Ze zahraničních značek jsou vedle VW nejhledanější BMW, Audi, Ford a Mercedes-Benz.

Nejpreferovanějším palivem v našem vyhledávání je s 52 % benzín, za ním následuje nafta (42 %), LPG (2 %), CNG (1,5 %) a další alternativní varianty.

Kdybychom měli z posbíraných dat seskládat vůz, který je na našem webu nejprohlíženější, byla by to Škoda Octavia s rokem výroby 2014. Na tento vůz v prvním pololetí svou pozornost upřelo téměř půl milionu uživatelů.

2 perličky na závěr: Nejdražším kouskem v nabídce TipCars.com je Ferrari LaFerrari IHNED 6,3 s cenovkou 85 184 000 Kč. Nejstarší zachovalý automobil je pak Buick v užitkové verzi z roku 1925, který si můžete pořídit za 355 000 Kč.

Prohlédněte si infografiku ve fotogalerii.
Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 3x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů