Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Osmiválcový Ford Mustang dostane tichý režim. Aby nerušil sousedy

Naše téma
Dominik Valášek | 01.08.2017
dalších 5 fotek
Ford Mustang. | foto: Ford
Pořádně hutný zvuk osmiválce linoucí se z výfuku je rajskou hudbou pro uši každého nadšence do aut. Jenže ne každý má podobné choutky. Třeba sousedé, které ráno svým výfukem probudíte, nemusí být zrovna nadšeni.
I z toho důvodu se Ford rozhodl nainstalovat do Mustangu GT pro rok 2018 naprostou a ve světě aut nevídanou novinku.

Jedná se o "Režim dobrého souseda", neboli v originále "Good Neighbor Mode“. Pod tímto názvem, který je sice pozoruhodný, ale skutečně oficiální, se ukrývá aktivní výfukový systém, který umí osmiválec Mustangu utišit natolik, aby byl ohleduplný k okolnímu sousedstvu i v neděli brzy ráno.

Pochopitelně, že aktivní výfukové systémy s elektricky řízenými klapkami nejsou žádnou novinkou. Jenže Ford jako vůbec první nabízí kromě standardního a hlučného režimu ještě režim tichý, který je spojen s funkcí tichého startu. Při něm Mustang agresivně nevyštěkne do výfuku, ale jen decentně zavrní. Součástí je také časovač, který Režim dobrého souseda automaticky zapne v určitém čase, třeba při ranním odjezdu do práce.

Zajímavé je, že celý nápad vznikl v hlavě šéfa Fordu pro „uživatelské zkušenosti“ Steva von Foerstera. Ten se jednou potýkal s nepříjemností, když na něj a jeho Shelby GT350 zavolali sousedé kvůli hlučnému výfuku dokonce policii...

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů