Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Infiniti vypustilo podobu konceptu Protoype 10. Jde ale jen o cvičení

Naše téma
Jiří Švamberk | 18.08.2018
foto: Infiniti
Představí ho na nadcházející výstavě v Pebble Beach.
Infiniti odhalí na výstavě Pebble Beach studii elektromobilu pojmenovanou Protoype 10. Tímto designovým cvičením chce demonstrovat, že je výrobcem svébytných modelů a nikoliv pouze překapotovaných nissanů. Studie navazuje na koncept Protoype 9, který Infiniti odhalilo přesně před rokem a designový jazyk evolucí letos představeného konceptu Infiniti Q Inspiration.

Design tohoto jednomístného otevřeného vozu má na svědomí tým okolo bývalého šéfdesignéra BMW Karima Habiba, v sobě odráží vzhled těch vůbec nejvýznamnějších závodních aut historie a je předobrazem budoucí podoby sportovního elektromobilu značky Infiniti.

Značka se netají tím, že Infiniti koncept Protoype 10 do výroby nepustí a ani nemá v nejbližší budoucnosti v plánu sportovní elektromobil představit. Svůj první elektromobil hodlá ve skutečnosti uvést až v roce 2021 a půjde o sedan postavený na základech výše zmiňovaného konceptu Q Inspiration, který cílí především na čínský trh. Nicméně, podle dobře informovaných zdrojů, následný sportovně střižený elektromobil rozhodně není úplně bez šance, protože v Číně je zájem i o tento druh elektromobilů.

Koncept Infiniti Protoype 10 se v plné kráse a se všemi detaily objeví 23. srpna.

 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů