Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Infiniti v Ženevě ukázalo nový crossover QX30. Do výroby zamíří příští rok

Naše téma
Redakce | 08.03.2015
dalších 24 fotek
Studie Infiniti QX30. | foto: Infiniti
Automobilka Infiniti plánuje vstup do segmentu kompaktních automobilů. Výrobce luxusních vozů na ženevském autosalonu ukázal, co od něj máme v tomto směru čekat. Crossover QX30 se zatím představil jen ve formě designové studie, ale už příští rok se podobné auto začne vyrábět. 
Novinka dostala poměrně výrazný vzhled, který je plný dramatických křivek a linií. Podle Infiniti ma QX30 siluetou připomínat kupé, jde ale o klasický pětidveřový vůz.

Na délku crossover měří 4430 milimetrů, na šířku 1815 mm a vysoký je 1520 mm. Zajímavý je údaj o světlé výšce, která činí 192 mm - to, společně s přítomností stálého pohonu všech kol, napovídá, že se QX30 nemusí bát výletů mimo hladké asfaltky.

Studie Infiniti QX30.


Studie stojí na jedenadvacetipalcových kolech.

Interiér samozřejmě zohledňuje "prémiovost" značky Infiniti. Zaujmou netradiční sedačky, jejichž rám ve tvaru písmene "U" je částečně čalouněn vrstvou luxusní sedlové kůže v kombinaci s modrým stehováním. Nechybí ani moderní technologie, zastoupené například širokými možnostmi konektivity.

Studie Infiniti QX30.



O pohonném ústrojí zatím Infiniti mlčí, pouze obecně tvrdí, že sériově vyráběný vůz dostane širokou škálu jednotek, zážehových i vznětových.

Automobilka současně potvrdila, že crossover nebude jedinou kompaktní novinkou. Ještě letos se začne vyrábět hatchback Q30 a příští rok bude následovat kupé Q60. Pak bude na řadě právě i "městské SUV" QX30.

Studie Infiniti QX30.


Infiniti si od vstupu do segmentu menších luxusních vozů slibuje zvýšení prodejů. Této skupině automobilů totiž předpovídá silný růst díky zájmu mladších bohatých zákazníků.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů