Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Infiniti ukázalo novinku Q30. Jde o první kompaktní model značky

Naše téma
Redakce | 25.07.2015
Infiniti Q30. | foto: Infiniti
Automobila Infiniti se pochlubila první obrázkem vozu s názvem Q30. Novinka představuje první kompaktní model tohoto prémiového výrobce.
Kromě jedné fotografie a několika superlativů o designu a jízdních vlastnostech však zatím Infiniti, luxusní odnož Nissanu, mnoho informací nenabízí.

Podoba sériového vozu zřetelně vychází ze stejnojmenného konceptu (na fotografii níže), který se poprvé ukázal v roce 2013 na autosalonu ve Frankfurtu. Tam ostatně míří i produkční verze, právě ve Frankfurtu se totiž 15. září uskuteční výstavní premiéra.

Koncept Infiniti Q30.


Snímek dokazuje, že Q30 nebude úplně klasickým hatchbackem, vyšší světlou výškou připomíná spíš crossover. I ten mimochodem v Infiniti chystají. Dostane jméno QX30 a jeho studii automobilka ukázala letos v Ženevě. Už název napovídá, že obě novinky budou mít mnohé společné.

Jde například o platformu MFA od Mercedesu či trojici motorů. Mluví se o přeplňovaném zážehovém dvoulitru a turbodieselech s objemy 1,5 a 2,2 litru.

Na základě dřívějších indicií a informací doprovázejících představení konceptů Q30 a QX30 se dají také odhadnout rozměry. Vůz by měl na délku měřit asi 4,4 metru, bude přibližně 1,5 metru vysoký a 1,8 metru široký. 

Vývoj modelu Q30 podle Infiniti probíhal v Evropě, což platí i pro konečné testování. Vůz se bude vyrábět v britském Sunderlandu, tedy v továrně automobilky Nissan.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů