Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Indická automobilka přejmenuje svou novinku. Název připomínal nebezpečný virus

Naše téma
Redakce | 02.02.2016
Tata Zica. | foto: Tata Motors
Indická automobilka Tata Motors nedávno spustila masivní marketingovou kampaň propagující její nový hatchback. Problém je, že si nevybrala zrovna vhodnou dobu. Jméno auta zní stejně jako aktuálně se šířící nebezpečný virus zika.
Tata totiž svůj vůz pojmenovala Zica. Podobnost se jménem viru zika, který přenáší komáři druhu Aedes aegypti, vyvolává několikadenní horečky a zřejmě poškozuje mozky ještě nenarozených dětí, je pochopitelně nechtěná a náhodná.

Automobilka tvrdí, že označení Zica je zkratkou pro "zippy car", což se dá volně přeložit jako "auto s elánem". A že bylo vybráno už před několika měsíci, tedy v době, kdy se o viru ani zdaleko tolik nemluvilo.

Tata Zica.


Před několika týdny navíc Tata spustila velkou reklamní kampaň, která má přilákat kupce. Zapojila do ní dokonce hvězdného argentinského fotbalistu Lionela Messiho.

Dnes indická firma uvedla, že hatchback, od něhož si slibuje prodejní úspěch, přejmenuje.

Tata Zica.


Nestane se tak ale v nejbližších dnech. Novinku totiž tento týden čeká výstavní premiéra na Auto Expo v Novém Dillí a podle mluvčí automobilky už je pozdě na to, aby se před touto akcí povedlo jméno změnit.

Nové jméno tak bude oznámeno během několika týdnů. Společnost vysvětlila, že se rozhodla automobil přejmenovat s ohledem na útrapy, které virus zika působí v řadě států.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů