Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ibiza bez střechy a zadních sedaček. Seat představil studii Cupster

Naše téma
Redakce | 21.05.2014
další 3 fotky
Koncept Seat Ibiza Cupster. | foto: Seat
Praha /FOTOGALERIE/ - Automobilka Seat oslaví 30. narozeniny modelu Ibiza zajímavým konceptem. Dvoumístný roadster dostal jméno Cupster a výrobce jej představí na tradičním setkání příznivců aut koncernu Volkswagen u jezera Wörthersee, které se uskuteční na konci května.
Cupster technicky vychází z modelu Ibiza Cupra (název Cupster je zkratkou slov Cupra a roadster), má tedy pod kapotou přeplňovaný čtyřválec 1.4 TSI o výkonu 180 koní. Tato jednotka je spřažena s dvouspojkovou převodovkou DSG.

Koncept Seat Ibiza Cupster.


Rozpoznatelná je i karoserie. Spodní část se totiž do značné míry shoduje se sériově vyráběnou verzí až do výše ramenní linie, vše, co je nad ní, je ale radikálně předělané. Dvoumístný vůz nemá střechu a dokonce i klasické čelní okno muselo ustoupit nízkému, do stran protaženému pruhu skla. Nicméně řidič a spolujezdec by měli být dobře chráněni díky poloze sedadel, která je o 80 milimetrů nižší než u sériově vyráběného modelu.

Interiér prý vychází ze závodních vozů Ibiza ze seriálu Ibiza Trophy, který se jezdí v několika evropských zemích. Najdeme v něm tedy minimalistické přístroje či černou Alcantarou čalouněná závodní skořepinová sedadla. Věnec volantu je obšitý anilinovou kůží.

Koncept Seat Ibiza Cupster.



Studie dostala speciální oranžový lak New Orange a stojí na sportovním podvozku s osmnáctipalcovými koly.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů