Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

I toto monstrum můžete v Americe potkat na silnici. Limuzína jako monster truck

Naše téma
Radek Pecák | 27.03.2020
dalších 8 fotek
Lincoln Monster Truck | foto: Barcroft Cars Youtube
Amerika je skutečně zemí neomezených možností.. Lze zde totiž vyrobit takovou věc, dostat na ni běžnou registrační značku a ještě přitom neutratit více než 10 000 dolarů.
Název tohoto vozidla, na které upozornil kanál Barcroft Cars na Youtube, zní USS Compensator. V konečném důsledku se nejedná o nic jiného, než třetí generaci limuzíny Lincoln Town Cars s pořádně zvýšeným podvozkem. Sériový vůz se dělal na přelomu minulého a tohoto tisíciletí.

Jistý obyvatel Oregonu jménem Jordon Foster na něm pracoval tři měsíce a investoval do přestavby na monster truck investoval přibližně deset tisíc dolarů. V této sumě je ovšem zahrnut také náklad na pořízení limuzíny.

Vůz jezdí na vojenských pneumatikách s průměrem 53 palců. Na podvozek bylo namontováno také vzduchové odpružení. Do výbavy se dostaly rovněž kamery, které řidiči pomáhají v orientaci ve městě i při průjezdu terénem. Osmiválcový motor má objem 4,7 litru a poskytuje výkon přes 230 koňských sil. Na potřeby takového vozu je to dostatečné. I tak je ale zřejmé, že u okének McDonaldu nebo jiného rychlého občerstvení, bude mít kvůli mimořádné výšce trošku problém.

Naprosto bizarně působí obrovská kovová zahrádka na střeše vozu. Ta ovšem údajně není určena pro převážení zavazadel cestujících. Mají se na ní konat velkolepé párty pod otevřeným nebem. Dostanete se na ni po pořádně dlouhém skládacím žebříku. Atmosféru pak dotvoří i sada LED světel.

A pokud si myslíte, že je to pouze auto určené pro předvádění na tuningových srazech a výstavách, pak se mýlíte. Úřady mu přidělily klasickou registrační značku umožňující jeho řidiči pohyb na všech veřejných komunikacích.

Na video, kde je vůz zachycen v jízdě, se můžete podívat zde

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů